Kategoriarkiv: Dryck

Smoothietips

Onsdag kväll, lugnt och mysigt med alla hemma.  Öm i överkroppen efter ett ganska hårt ”buren” pass på F&S igår, men det är samtidigt en härligt skön känsla.

Då har jag lite fler tips på ingredienserna till bland annat smoothies.

Bladspenat använder jag ganska mycket till smoothie och omelett men även till mycket annat. Brukar köpa 200 grams påsar. Men istället för att ha påsen liggande i kylen och riskera att spenaten blir ”unken” så fryser jag in den. Fryser då först in den på en bricka.

Spenat på bricka

Sedan ner i påse och in i frysen igen.

Spenat i påse

Ett annat bra tips är om man inte vill ha mejeriprodukter eller andra varianter på mjölk, som havre, ris, mandel eller kokos.

Jag gör en liter grönt te med citronsmak (finns även med vaniljsmak) Coops eget märke. Kyler ner det, häller det på flaska och förvara det i kylen. Ca 1 liter åt gången.

20150225_200258

Det var det hela för idag.

//Isa

Välgörande te med ingefära och citron

Har precis fixat till ett värmande och förhoppningsvis välgörande te till mig. Känner mig fortfarande krasslig och försöker stoppa i mig så mycket c-vitaminer jag kan. Vet inte hur mycket det hjälper egentligen, men gott är det i alla fall.

En kopp Kamomillte med två matskedar riven ingefära och en hel pressad citron. Mmmm

Kamomillte

Passar även på att tala om att ingefäran är perfekt att skala med en sked istället för skalkniv. Bara skrapa av skalet.

Skala ingefära

Jag brukar även frysa in skalad ingefära i bitar om jag har mycket hemma. Den är perfekt att riva direkt från frysen. Styckfryser först på en bricka, sedan ner i fryspåse.

Skalad ingefära

// Isa