Knäckepizza

Jag är nu inne på min fjärde och sista semestervecka. Det har verkligen varit 4 händelserika veckor och det känns som att vi har hunnit med en hel del.  Vansbrosimmet, mountainbikecykling och tältning i Värmland, en veckas sol och bad på Öland, pyssel hemmavid och en hel del mys med familj och vänner.

20160721_192714

Måste även berätta att vi fick ett glädjens besked från vår fina Jennifer för ett litet tag sedan. Hon och hennes Tom ska bli föräldrar i december till en lite pojke. Jennifer ska bli mamma!!

20150612_160402

Jag blir så varm i hjärtat. Det betyder att Felicia blir moster och Joakim blir morbror och jag…jag blir bonusmormor. Barn kan aldrig ha för många vuxna omkring sig :)

Ikväll var första kvällen på länge det inte blev grill. Jag var bara tvungen att testa att göra egen knäckepizza efter att ha testat en slice på Ikea häromdagen. Det blev otroligt gott och första pizzan ever i min smak. Tunn, fast och frasig botten som är perfekt att hålla i handen. Tänk även så smidigt att alltid ha ”färdig” pizzabotten hemma i skåpet :), snabbt och lätt att svänga ihop, perfekt för ungdomarna här hemma  att göra själv när hungern anfaller och maten ska gå snabbt.

Jag valde Leksands brungräddade. Tog fel förpackning i butiken, det blev rutor istället för det släta men det spelade inte så stor roll faktiskt. Lite mer tomatsås i botten bara :)

Jag har egentligen inget recept utan körde lite enkel freestyle.

Ingredienser;

  • Tomatsås av någon form
  • Lufttorkad skinka i strimlor
  • Lätt smulad fetaost
  • Fintärnad tomat
  • Fintärnade gröna oliver
  • Riven ost av önskad smak
  • Krydda med lite chiliflakes och oregano

Tomatsås i botten och ost på toppen resten efter behag.

20160727_200022

Grädda i ung på 200 grader i 10 min.

Missade tyvärr att fota resultatet :(  blev ”tabberaskalas” på Fisktärnevägen.

Tips! Gå in på Leksands hemsida och kolla in deras pizzarecept. Verkligen läckra. De ska testas.

//Isa