Brysselkål med granatäpple

Jag älskar brysselkål. Man kan hitta på mycket kul och gott med denna näringsrika grönsak.
Detta recept hittade jag på ”Mitt Kök” i julas och hade planerat att ha det på vår julbord med det blev aldrig av då. Nu har vi testat det och det blev en succé.
Brysselkål-med-granatäpple-305x305[1]

Ingredienser:

  • 
500 g brysselkål
  • 25 g smör
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 
1 1/2 msk skånsk grovkornig senap
  • 
flingsalt
  • 
nymald peppar
  • 
1 liten rödlök
  • 
1/2 dl hackade hasselnötter
  • 1 granatäpple

Gör så här:

  1. Ansa brysselkålen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Känn med en provsticka, det är viktigt att den inte blir överkokt.
  2. Låt brysselkålen rinna av.
  3. Smält smöret i en stekpanna. Häll på grädden när smöret puttrar men fortfarande är ljust. Koka ihop på svag värme, 3-5 minuter.
  4. Blanda i senap och smaka av med salt och peppar. Vänd ner brysselkålen.
    Brysselkål
  5. 
Häll upp i en skål och strö över hackad rödlök, nötter och granatäppelkärnor.
    Granatäpple

Serveras som tillbehör när man tycker det passar eller som ersättning till pasta, ris eller potatis.

//Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.