Glutenfria ostfrallor

Idag blev det en sen söndagsfrukost, nästan brunch. Min sambo och min dotter stack i väg på varsitt träningspass på morgonkvisten, min son tog en lång sovmorgon och jag själv hamnade i köket. Jag dras fortfarande med min trista förkylning så träningen får vänta ett tag till för min del. Det fick bli lite bakning för mig istället och scones stod det på menyn. Här kommer ett recept på alternativ till vanliga hederliga scones om man vill undvika gluten och vetemjöl.

Ingredienser till ca 12 st bullar:

  • 50 g smält smör
  • 125 g pofiber
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 8 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche eller 1 dl cream cheese ( typ Philadelphia)
  • 4 dl riven ost

Gör så här:

  • Vispa äggen och blanda i alla ”blöta” produkter i en bunke.
  • Blanda alla torra produkter i en annan bunke som sedan rörs ner i äggblandningen. Rör till en jämn smet.
  • Låt smeten svälla i 15 min
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Baka ut 12 st bullar med blöta händer då smeten är ganska kletig.
  • Lägg bullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i ugn ca  20 min. Bullarna ska få en fin gyllenbrun färg.

Det går utmärkt att frysa dessa och ta fram efterhand. Godast blir det då om man rostar dem i brödrosten, blir då som nybakat.

// Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.