Scones

Vanliga hederliga scones är snabbt och lätt att svänga ihop och oftast kräver det ingen större planering då ingredienserna är hyfsat vanligt förekommande i de flesta hem. Som ett alternativ till dessa scones om man vill ha liknande fast utan vetemjöl och glutenfritt se även mitt recept på ostfrallor.

Ingredienser till 8 delar:

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk eller filmjölk

Gör så här:

  • Sätt ungen på 250 grader
  • Blanda mjöl, salt och bakpulver
  • Finfördela smöret med fingrarna i mjölet
  • Häll i mjölken och blanda snabbt ihop allt. Viktigt här att man inte knådar degen, då jäser det dåligt. Degen ska vara lite kletig.
  • Dela degen i två delar på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till två runda kakor.
  • Skåra ett kryss i båda och nagga med en gaffel.
  • Grädda i ugn ca 8-10 min.

Scones på plåt

Serveras varma med en massa gott pålägg.

// Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *