Glutenfria pizzamuffins

Man skulle kunna kalla det matmuffins istället då smaksättningen är egentligen helt valfri och ganska oändlig. Det är ju nästan bara fantasin som sätter gränser här. Jag rekommenderar dock att använda en riktig ”muffinsplåt” eller riktigt bra hårda muffinsformar i typ silikon. Jag har själv inte skaffat mig en plåt ännu men överväger stark att göra det.  Tills dess blir det hårda pappersformar från Toppits, en lite större variant.

Ingredienser till grundsmet som räcker till ca 8 st:

  • 5 ägg
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl riven ost, gärna lagrad med lite smak
  •  1 krm svartpeppar

Smak sättning till pizzamuffins : 100 g rökt skinka eller salami, 1 msk oregano, 1 dl soltorkade tomater i mindre bitar, 1 dl kärnfria gröna oliver i bitar och eventuellt lite tärnad fetaost.

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Rör ihop ägg, vispgrädde, ost och peppar i en bunke.
  • Tillsätt smaksättningen. I detta fall pizzafyllningen ovan.
  • Häll smeten i muffinsformarna.
  • Grädda i ugnen 20-30 min lite beroende på hur stora eller små muffinsen är. De är klara när de är fasta i formen och fått en fin gyllenbrun färg.

Glutenfria pizzamuffins

Godast att äta när de har svalnat och fått stelna till lite. Perfekt mellismat eller till utflykten. Ett annat tips är att fylla bara med lite goda ost sorter och ha som tillbehör till t.ex soppa.

// Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *