Mug cake

Här kommer ännu ett tips på en smarrig mug cake som är smidig att röra ihop. Den är utan havregryn så den är lite ”lättare i konsistensen”.

Ingredienser:

  • 1 mogen banan
  • 1 ägg
  • 1 krm bakpulver
  • 2 krm kanel
  • 1/2-1 tsk kokosmjöl
  • 1/2 tsk chiafrön
  • ca 1/2 dl bär, typ blåbär eller hallon
  • lite kokosolja till koppen

Gör så här:

Mosa bananen direkt i en oljad kopp och rör ner ägget. Tillsätt bakpulver, kokosmjöl, kanel och chiafrön och blanda ordentligt så att det inte är klumpigt. Blanda ner lite krossade hallon eller små blåbär och mikra sedan koppen i ca 2,5 min tills den inte är blöt på ovansidan längre (tiden varierar mellan olika mikrovågsugnar). Ta ut och vänd upp och ner på koppen och toppa med frukt och bär, eller ät direkt ur koppen. Variera receptet med dina egna små favoriter.

//Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.