Smoothietips

Ibland kommer man över lite billig frukt eller grönt. Vissa saker är då perfekt att köpa mycket av och frysa in om man har plats till det. Jag brukar passa på. Man spara både lite tid och pengar. Färsk mogen mango och avokado blev det denna gången. Jag använder mycket av det till smoothie men man kan ju såklart ha det till annat också. Avokadon till t.ex guacamole och sallad och mangon till t.ex sallad, göra egen glass på  eller bara som gott tillbehör till frukost och mellis.

Mango

20150207_140030

Jag styckfryser på bricka med smörgåspapper på. Tar sedan fram de frusna bitarna och lägger i fryspåsar.

Avokadon tycker jag personligen är det bästa att göra så här med. Jag använder oftast bara en halv och det är lätt att den andra halvan blir trist i färgen när den får ligga till dagen efter, eller rent av glöms bort.  Det är även smidigt tidigt på morgonen att ha det klart i frysen och bara ta det man behöver. Kallt och gott i smoothien. Sen gör det inte ont att man sparar en liten peng på det också 🙂

Avokado i påse, frusen

Jag har även i ett tidigare inlägg tipsat om att frysa in ingefära i bitar. Det är verkligen lätt att riva den i fruset tillstånd.

Skalad ingefära

Tips! Persilja och dill är ibland hysteriskt billigt. Då är det också bra att passa på. Granatäpplen är också något man får passa på när det är billigt. Funkar jättebra att frysa kärnorna.

//Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *