Mejerifria squashrutor

Mejerifria squashrutor i långpanna

Steg upp tidigt i morse och bestämde mig för att springa en runda. Från och med nästa vecka är det 12 veckor till Göteborgsvarvet och jag måste bara komma igång med löpningen igen. Det har inte blivit mycket av den varan på sista tiden. Jag har hittat ett 12 veckors schema i tidningen Aktiv Träning som jag ska träna löpning efter.

Löpschema

Det var slitsamma 12 km men ack vilken skön känsla att det blev av.
Jag får alltid en sådan grym energi i kroppen efter ett träningspass, så även idag. Följden av detta var att en massa måsten blev gjorda här hemma under förmiddagen och klockan är bara strax efter tolv. Jag är så imponerad av mig själv :)
Nu ska jag skriva ner receptet jag lovade igår sedan bär det av in till stan med Joakim.

Detta brödet är såååååååå gott och väldigt mättande. Hittade det på Ericas LCHF blogg ”till vardags och till fest”, en kanonbra blogg!
Det går ganska snabbt att göra men jag föredrar ändå att göra dubbel sats när jag ändå är igång.

Ingredienser:

Till en enkel sats. Ca 9-12 rutor.

 • 100 g mandel (eller mandelmjöl)
 • 100 valnötter
 • 50 g solroskärnor
 • 100 g valfria frön (t.ex blandning av linfrön, sesamfrön och chiafrön)
 • 1 dl kokosnötsmjöl
 • 2 msk fiberhusk
 • 1 tsk salt
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 msk brödkryddor (Santa Maria har en färdig blandning). Du kan även testa att smaksätta med kanel eller nyponpulver.
 • 300 g riven squash
 • 6 ägg
 • solroskärnor till garnering

Gör så här:

Riv squashen grovt , salta och låt stå en stund, ca 10 min, pressa sedan ut så mycket vätska det går.

Mixa mandel, valnötter och solroskärnor till mjöl. Blanda med övriga torra ingredienser.

Vispa äggen och blanda med squashen.

Rör ihop allt och låt svälla i minst 15 min.

Häll upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla ut med hjälp av plastfolie eller tryck ut med blöta fingrar till fyrkantigt bröd ca 2 cm högt. Väljer man att göra dubbel sats så fyller man en hel braspanna, 30×40 cbm.  Garnera med solroskärnor (tryck gärna ner dem lite i degen så att de in bara ligger löst på ytan).

Grädda i ugn 25-40 min på 200 grader. Tiden varierar från ugn till ung. Brödet skall få fin färg.

Ta ut och låt svalna, skär sedan upp i rutor.

Mejerifria squashrutor

 

Frys in!

//Isa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>