Äggpytt med korv och zucchini

Onsdag, dagen då veckan vänder. För mig blir det vilodag och tid för återhämtning idag. Passar då på att skriva ner en av våra favoriter. Ett recept som jag hittade i Katrin Zytomierskas första kokbok. Enkelt kvällsmat som går snabbt att fixa till.

Receptet är beräknat till 2 pers, men jag gör för det mesta mycket mer då vi är oftast fyra matglada som ska äta, plus att det räcka till några lunchlådor.

Ingredienser:

  • 1/2 hacka gul lök
  • 20 cm tärnad zucchini
  • 2 kabanosser skurna i små bitar (hög kötthalt)
  • 4 ägg
  • smaksatt crème fraiche av valfritt slag

Fördelen med pytt är ju faktiskt att man kan ta lite av vad man har hemma och vad man tycker passar. Vid detta tillfället hade jag även i lite morötter.

Gör så här:

Stek lök, zuccnini och korv i omgångar häll upp i en form av något slag. Stek upp äggen och dela dessa i bitar. Blanda sedan ner äggen i korvblandningen. Färdigt!

Äggpytt med korv och zucchini

Till pytt är det ju sagolikt gott med rödbetor. Koka egna eller köp färdigkokta om tiden är knapp.
Vill man kan man festa till det med en hemmagjord rödbetssallad.

//Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *