Frittata med spenat och halloumi

Ägg är en vara som jag använder väldigt mycket. Det är nästan den mest användbara varan i mitt tycke. Idag kom jag fram till att jag var tvungen att använda upp ett paket ägg där jag upptäckte att bäst före datumet var passerat för någon dag sedan. Jag vet att det inte är några problem med just ägg som är utgångna i datum så länge de inte luktar illa. Jag har hittat en väldigt användbar sida på nätet där man kan lära sig en hel del viktiga saker om just att ta hand om sin mat, dess hållbarhet och hur man bäst förvarar bäst. Gå in på  slangintematen.se  och kolla runt lite 🙂

Det blev frittata med spenat och halloumi, äggröra och kesokaka. Frittatan till i morgonkväll då vi är hemma sent, äggröran till kvällsmaten idag och lunchlåda i morgon och kesokaka till kommande dagars mellis och liknande.

Ingredienser till Frittatan 4 port:

  • 10 ägg
  • 200 gram bladspenat
  • 200 gram cypriotisk halloumi
  • salt och svartpeppar efter behag

Gör så här:

Sätt ungen på 200 grader. Knäck äggen i en skål och vispa snabbt ihop tillsammans med salt och peppar.

Dela halloumin i mindre bitar.

Hetta upp en stor stekpanna. Jag vänder mig av en stekpanna som klarar upp till 225 grader i ugn, men det går självklart bra att använda sig av en smord ugnssäker form också.

Fräs först halloumin i lite smör och raps olja tills den är fint gyllenbrun, tillsätt sedan spenaten och fräs några minuter till.

Häll äggblandning över fräset i stekpannan. Skaka pannan lite så att allt blandar sig jämnt och fint.

Sätt in i ungen i ca 20 min, tills frittatan har stannat och fått fin yta.

Frittata med spenat och halloumi

Dela i fyra bitar, servera ljummen med en sallad, kanske lite tonfisk, lite rökt lax eller ät den bara som den är. Riktigt mättande och gott 🙂 Mycket bra efter träningen mat!!
Super att frysa in i portionsbitar. Tips är att även dela i mindre bitar och använd som tillbehör på t ex ett buffébord. Går även bra att äta kall.

//Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *