Kärleksmums á la Felicia

Nu är det långt mellan inläggen. Vi har det ganska rörigt hemma med kök- och hallrenovering som prio ett , så matlagning kommer lite i andra hand. Rickard är i alla fall klar med köket nu och det blev riktig fint och fräscht. Så härligt!!
Ikväll fick jag lite tid över och passade då på att baka lite fröknäcke och två satser oopsies, måste ju fylla på förrådet 🙂
Under tiden ugnen gör sitt jobb tänkte jag skriva ner receptet på kärleksmumsen som Felicia och Rickard bakade för ett par veckor sedan. Receptet kommer ifrån Arla.

Ingredienser till 30 bitar, en långpanna:

  • 225 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 5 st ägg
  • 4 12 dl strösocker
  • 1 12 msk vaniljsocker
  • 1 14 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 75 g smör
  • 34 dl starkt kaffe
  • 12 dl kakao
  • 1 12 msk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°

Smörj och bröa en långpanna ca 30×40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper

Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet

Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter

Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl

Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna, dela i önskad storlek.

Kärleksmums

Supersmarrig!

//Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *