Laxsida i ugn med pesto och soltorkad tomat

Nu är det väldigt länge sedan jag tittade in här. Jag har mycket omkring mig just nu och har haft ett tag. Det är en del kul som händer framöver som kräver lite planering och pyssel. Men mitt i allt måste ju såklart maten också lagas och planeras. Veckorna är ju detsamma trots allt. Idag lagade jag en av Felicias favoriter.

Jag brukar köpa hela laxsidor och dela upp i mindre delar om jag inte behöver hela. Fryser in i lagom bitar och tar fram när jag behöver.

Idag tog jag fram en bit på 800 g. Jag brukar skinna laxen först innan jag påbörjar något annat. Då sätter jag in laxsidan i ugnen på en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan upp. 150 grader i ca 5 min. Sedan är det lätt att bara ta av hela skinnbiten i ett stycke med fingrarna.

20150426_183414_1

Ingredienser:

  • 800 g laxsida
  • ca 4 dl turkisk yoghurt, 10 %
  • ca 1 dl pesto (går fint att göra själv, men idag använda jag köpt)
  • ca 10 st finstrimlade soltorkade tomater
  • 1 dl pumpafrön

20150426_184321

Gör så här:

Skinna laxen enligt ovan. Sätt sedan ugnen på 225 grader.

Rör ihop yoghurt, pesto och tomater.

Täckt botten på en ugnsfast form med lite av pestoröran, ca 1 dl

Lyft över laxsidan från plåten ner i formen och krydda sidan med citronpeppar.

Bred över resten av pestoröran och toppa med pumpafrön.

20150426_185425

Tillaga i ugn ca 25-30 min lite beroende på hur tjock laxsidan är.

20150426_193709

Servera med en krispig sallad och kanske lite nykokt pasta eller potatis.

20150426_193926

20150426_193447

Riktigt smarrigt! Snabbt att tillaga och inte så mycket bök. Även gott till lunchlådan 🙂

//Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *