Kycklingrullader med västerbottenost och bacon

Underbara långhelg och strålande fint väder. Det blev inget direkt valborgsfirande för oss i år. Min krassliga son och jag käkade lite gott och kollade film istället. Idag var det Malmö toughest  på ribban. Hade gärna åkt och kollat men glömde helt bort det.  Kanske får dra ihop ett glatt gäng till nästa år och ställa upp istället 🙂
Helgen bjuder på hallrenovering (vi har kommit halvvägs), nya blommor till våra utekrukor och skruva ihop lite nya hallmöbler från Ikea. Idag klämde jag och Rickard även in en löprunda på 16 km i det fina vädret och i morgon bitti har vi planerat in en tur med våra racercyklar tillsammans med några goa vänner.
Egentligen skulle vi ju ha premiärgrillat antingen igår, eller som ikväll, men vi har helt enkelt inte blivit färdiga till det. Jag fick istället ett önskemål på mat av min kära sambo, vilket inte är särskilt ofta, så självklart blev det uppfyllt 🙂
Kycklingrullader med västerbottenost. Man kan med fördel köpa tunt skivad kyckling, men de går alldeles utmärkt att skiva det själv.
Receptet är ursprungligen ifrån en av Ulrika Davidssons kokböcker, vilka jag varmt kan rekommendera.

Ingredienser:

  • ca  1 kg kycklingfilé
  • 2 st lagom stora zucchini
  • 200 g riven västerbottenost, gärna lite mer. Tyckte att det blev lite för lite smak. (200 g till kycklingen + 200 g till såsen)
  • 2-3 pkt bacon á 140 g
  • 2 msk kycklingfond
  • 5 dl flytande créme fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 kruka färsk basilika
  • torkade örtkryddor
  • salt och peppar

Gör så här:

Skiva kycklingfiléerna tunt.

Krydda kycklingskivorna med salt, peppar och örtkryddor strö på den rivna osten. Rulla sedan ihop och linda en baconskiva runt.

20150502_193108

Jag fick ut 20 stycken rullader på 1 kg kyckling, ca 3 skivor per bröstfilé.

Tärna eller skiva zucchinin.

Stek rulladerna runt om, tills de har fått fin färg och lägg sedan över i en större gryta eller panna.

Stek upp zucchinin lite snabbt och tillsätt det till kycklingen.

20150502_194725

Häll sedan på vatten och fond. Tillsätt créme fraiche och låt koka upp och sedan sjuda med medelvärme i ca 20 min tills kycklingen är helt klar. Tillsätt finhackad färsk basilika och smaka av med salt och peppar.

20150502_195653

Potatiskroketter till Rickard och lite blomkål till mig.

Gott som tusan! Men som jag skrev tidigare skulle jag ha haft lite mer västerbottenost. Tror att det hade varit perfekt med 200 g till i såsen. det få bli till nästa gång.

/Isa

2 reaktioner på ”Kycklingrullader med västerbottenost och bacon”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.