Favorit plättarna

Idag är det 12 dagar sedan min älskade tös åkte. Ett år i USA som au pair. Hon åkte två veckor efter studenten. Allt gick så snabbt.  Jag har alltid varit van vid att Felicia har rest mycket i sin idrott men det har varit aldrig varit längre tid en en vecka åt gången…nu är det ett 13 månader. Det är fantastisk kul att hon valt att prova sina vingar och jag kan bara föreställa mig vilken häftig upplevelse det måste vara att spendera tid i det stora landet i väster.
En av sakerna Felicia tog med sig sin packning var en måttsats i plast med dl, msk, tsk och krm. Smart tjej 🙂 . Hon tänkte såklart steget längre och kan nu lätt laga mat efter svenska recept till barnen hon ska sköta om. Här kommer nu ett av önskemålen. Detta är till dig Felicia!

Riktigt smarriga tunna plättar eller pannkakor (samma smet).

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk socker
  • 1,5 dl kallt vatten
  • 2,5 dl kaffegrädde 12%
  • 1 nypa salt
  • 2-3 msk smält smör

Gör så här:

Vispa upp äggen med det kalla vattnet och tillsätt i omgångar salt, socker och mjöl. Blanda i kaffegrädden och ställ smeten att vila i 10 min. Smält smöret under tiden och blanda i det strax före gräddningen.  Det gör att plättarna släpper lättare vid gräddning, dessutom behöver man då bara smöra till första pannkakan.

Nu är det bara att börja grädda. Jag använder mig alltid av gjutjärn, tycker att det blir absolut bäst resultat,  men det går såklart lika med vilken stekpanna eller plättjärn som helst.

20150709_193105

20150709_192012

Eftersom jag nästan alltid gör mycket av allt blev det så även denna gång. Planerar att ta med i matsäcken på diverse utflykter de kommande veckorna….fast de lär väl inte räcka så många dagar 🙂 🙂 🙂

20150709_204115

Jag gjorde 3 dubbel sats. Det blev ovan plättar plus några frukostpannkakor till Joakim. De går utmärkt att frysa in!

Nu är det bara sommaren vi väntar på…

//Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *