Om mig och min blogg

Välkommen till min blogg om mat!

Jag har efter ganska många års funderande på att starta en blogg om mat äntligen kommit till skott. Jag får ofta frågan om recept och tips från nära och kära och vill med detta sprida mina tankar vidare.

Bild på mig

Mat har alltid varit ett stor intresse för mig. Jag har för det mesta haft fokus på mat som fungerar i vardagen men som ändå har det där lilla extra.

Jag är i skrivande stund nyss fyllda 44 år. Jag bor tillsammans med min kära sambo och min två underbara tonårsbarn i ett litet samhälle utanför Malmö.

Träning och idrott i olika former är ett stor gemensamt intresse i vår familj vilket har bidragit mycket till att mitt intresse för hemlagad bra mat har ökat med åren. Det gäller verkligen att planera allt ifrån inköp, matlagning, frukost, lunchlådor till mellanmål och kvällsmat. I en vardag där skola, arbete och träningspass avlöser varandra är det viktigt att maten funkar för alla i familjen.

Jag lagar t.ex. alltid mycket mat vid nästan varje tillfälle. Det ska bli över till minst en kvällsmat till, plus några matlådor. Ofta gör jag mer än en rätt åt gången när jag ändå är igång.

När det gäller matplanering utgår jag såklart efter vad som finns hemma först, kollar av veckan vi har framför oss, kikar i reklamblad efter bra priser och skriver en inköpslista. Planen brukar jag för det mesta ha i huvudet, men det bästa är såklart att få ner den på papper också. Blir då lite lättar för övriga familjemedlemmar att ta del av matförberedelser.

När det kommer till inköp så försöker jag köpa säsongsvaror, ekologiskt om det är ekonomiskt möjligt, färska varor så långt det går och gärna närodlat. Tittar  noga på märkning av kött, kyckling och fisk.
Läser alltid innehållsförteckningar och försöker undvika varor med en massa ohälsosamma tillsatser, socker och stärkelser, typ vetemjöl.
Jag handlar aldrig allt i samma butik och vid samma inköpstillfälle. Det är här inköpsplaneringen kommer in i bilden. Jag vet precis vad jag ska köpa och i vilka butiker.

Jag har alltid ganska mycket varor av olika slag hemma vilket gör vardagen så mycket lättare. Jag kan alltid snabbt svänga ihop någon kvällsmat eller mellis om tillfället kräver det.  Att handla och laga mat för dagen flera gånger i veckan skulle aldrig funka hemma hos oss.

Det var lite kort om mina tankar kring mat.

//Isa

 

2 reaktion på “Om mig och min blogg”

  1. Hej Isa, nu har vi äntligen hittat din blogg och det var många intressanta och givande inlägg. Många recept som kan komma att användas vid senare tillfälle. Det var både nyttiga och en del recept som kanske inte var lika nyttiga utan bara goda.

  2. Precis dethär jag sökt efter, bra recept, glutenfritt och bra råd!
    Jag ska testa några av dina recept i helgen. Tack Isa :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>