Glutenfritt bananbröd

Idag har jag haft ”Isa tid ”i köket. Ensam hemma några timmar så jag passade på att baka bröd, då förrådet har börjat sina.
Tre olika sorter blev det och däribland ett helt för mig nytt recept . Kände att jag var tvungen att använda ett gäng övermogna bananer som ingen ville ha längre och hittade ett recept på precis ett sådant bröd som jag var ute efter. Inte kaka, utan matbröd på mitt sätt. Det blev en riktig höjdare. Lätt som en plätt och tog inte så lång tid.

Ingredienser:

  • 12 st dadlar
  • 4 st bananer
  • 0.5 dl kokosolja
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 6 st ägg
  • 6 dl mandelmjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön till garnering

20160820_142700

Gör så här:

Mixa ihop bananer och dadlar till en jämn smet.

20160820_142209

20160820_142908

Rör i övriga ingredienser till en jämn tjock smet.

20160820_144339

Smöra två brödformar ”bröa” med solrosfrön strö över pumpafrön.

20160820_144234

Fyll på smeten i formarna och strö över pumpafrön.

20160820_144817

Grädda i 175 grader ca 45-50 min.

20160820_154304

Lossa bröden från formarna och låt svalna minst en timme på galler.

20160820_172859

OMG så gott!!! Med eller utan pålägg.

Tack Felicia ;)

//Isa