Bondsallad med ägg och bacon

Ikväll har jag den där känsla i kroppen som man får när man gjort något riktigt jobbigt och är sååååå nöjd efteråt. Inte tvunget nöjd med resultatet utan nöjd för att man har genomfört det. Jag har inte sprungit på 3 veckor av olika anledningar, men bland annat på grund av ett ilsket skoskav på hälen efter vår fjällvandring. Igår drog jag på mig skorna och sprang lite backintervaller och idag bestämde jag mig för en längre löprunda. Nu mår jag riktigt bra 🙂

Det blev en matigare sallad idag. En ”all time favorite”, året om!!

Ingredienser 4 pers eller två vrålhungriga:

  • 3 pkt bacon á 140 g
  • 1 romansallad
  • 2-3 kokt ägg
  • 150 g färska haricot verts eller 1 konservburk
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1 dl stora kapris

Vinägrett:

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 ägg
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 20150811_201816

Gör så här:

Strimla och stek bacon och låt rinna av på hushållspapper.

Om färska haricot verts, låt koka i lättsaltat vatten i 3 min. Häll av.

Strimla sallad, halvera tomater, skala de kokta äggen.

Vinägretten: Vispa ihop senap, vitlök och vinäger. Knäck i ägget och blanda väl. Vispa i oljan, lite i taget. Krydda med salt och peppar.

20150811_203344

Lägg upp alla ingredienser utom vinägretten på tallrikar eller på stort salladsfat.

20150811_205049

Jag älskar dessa smaker tillsammans och vinägretten är bara helrätt! Det är en väldigt matig sallad och man blir garanterat mätt. Men om man väljer att äta lite mindre sallad så kan man såklart få plats med något nybakat bra av något slag.

//Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *