Zucciniplättar

Dessa plättar är ett bra alternativ till potatis eller pasta. Väldigt goda och ganska lätta att göra.

Ingredienser till 4 port, ca 10 plättar:

  • 1 grön zuccini
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 st ägg
  • 10 st gröna oliver, kärnfria
  • 1 tsk lökpulver
  • smör och rapsolja till stekning

Gör så här:

Riv zuccinin grovt och lägg över i ett durkslag. Salta och rör om. Låt stå i ca 30 min så att den vätskar av sig.  Pressa sedan ut det sista vatten ur zuccinin.

Hacka oliverna i mindre bitar. Blanda ihop zuccinin, oliverna, äggen,
lökpulver och fiberhusk.

Klicka i smeten direkt i pannan, 1 stor matsked. De sväller lite, så ca fyra åt gången brukar vara lagom. Stek ett par minuter per sida på medelvärme.

Laxburgare och zucciniplättar

Här åt vi zucciniplättar tillsammans med laxburgare och en god sallad.

//Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *