Kycklingfilé med pesto- och fetaostsås

Min eftermiddag blev inte riktigt som planerat idag. Hade tänkt spinna med Felicia och Rickard, ett grymt bra intervallpass, med jag var helt tom på energi och ork när jag kom hem på eftermiddagen. Det blev en powernap och matlagning för mig istället medans resten av familjen gav sig iväg på träning.

På bänken i köket fann jag denna fina kaffemugg.

Min kaffemigg

”Underbara mamma”.  Från min fina Felicia.

Idag blir det matlagning till flera middagar. 2 kg kycklingfilé i sås med pesto och fetaost. En riktigt god kombo.

Ingredienser:

  • 2 kg kycklingfilé
  • 1 liten burk pesto med basilika, eller hemmagjord pesto (återkommer med recept på det vid ett senare tillfälle) idag blev det pesto från Zeta
  • 5 dl crème fraiche 34% .
  • 200 g fetaost eller liknande
  • 1-2 msk kycklingfond
  • 5 dl vatten (kan behövas något mer)
  • salt och peppar efter behag (var lite försiktig med saltet då både fond, fetaost och peston innehåller salt)

Jag använder mig av denna osten. Ligger som 100 grams bitar i lag . Lång hållbarhet i kyl och toppen att ha hemma. Finns att köpa i de flesta välsorterade butiker, typ Ica och Coop. Blir ganska smulig när man delar bitarna, toppen i varm mat, eller kallar röror,  men lite väl kladdig i sallad (enligt mitt tycke)

Fetaost

 Gör så här:

Putsa kycklingfiléerna och dela de längs med i tre delar.

Bryn kycklingen i omgångar på hög värme i en stekpanna i smör eller rapsolja tills bitarna får en fin gyllenbrun stekyta, De behöver inte vara klara rakt igenom. Lägg över i en större typ stekgryta. Den jag använder är på ca 6 liter.

Såsen görs sedan i stekpannan på ganska hög värme.  Börja med att koka upp vatten och fond, smula sedan ner fetaosten och låt den ”lösas upp”.  Tillsätt sist crème fraiche och pesto. Rör om tills du får en slät fin sås och låt den koka upp. Häll sedan såsen över kycklingen i stekgrytan och låt det puttra tillsammans i ca 20 min på lite lägre värme. Smaka av med eventuellt salt och peppar.

Servera med en sallad och kålrotspommes.

Kvällsmat till minst en dag till + ett par lunchlådor

Kyckling i pestosås

//Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *