Kesoplättar

Dessa plättar är suveränt goda. Super som mellis eller frukost,
ta med sig i väskan och äta kalla innan t.ex ett träningspass eller
skicka med barnen i matsäcken.

Ingredienser:

  • 6 ägg, lätt vispade
  • 5 dl keso 4%
  • 1,5 msk rapsolja, alt kokosolja
  • 1,5 dl havremjöl (havregryn som körs till mjöl med en mixer)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk kanel

För glutenfritt, använd glutenfria havregryn.

Det finns även att köpa färdigt havremjöl, jag vet att Risenta har det i sitt sortiment, vet dock ej om det är glutenfritt.

Gör så här:

Mixa havregryn till mjöl med en mixer. Blanda sedan alla ingredienser till en jämn smet.

Värm lite fett i en stekpanna, lite rapsolja, kokosolja eller lite smör och klicka i smet, ca 2-3 msk eller  till valfri storlek.

Jag gillar själv när de är lite mindre så jag brukar få plats med fyra små klickar i min panna.

Keosplättar i panna

Smeten flyter ut lite så häll inte på för mycket till en början. Man får känna sig fram.

Samma gäller med temperaturen på plattan, börja på medel och sedan prova sig fram.

Plättarna ska gräddas fint gyllenbruna på bägge sidor.

Kesoplättar

Servera sedan med t.ex med lite rivet eller finhackat äpple, lite finhackad kiwi och en klick kesella. Smaskens. De funkar även bra att äta kalla, det är riktigt gott.

Bara att ta med i väskan som ett snabbt mellanmål innan träning tex.

Går utmärkt att frysa. Gärna i portionspåsar för smidighetens skull.

// Isa

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *