Snabb fiskgratäng med torsk och rökt lax

Idag blev det fisk. Med tinad torskfilé samt övriga ingredienser i kylen  när jag kom hem tog denna rätt totalt 30 min att fixa till. Riktigt gott blev det också. Den rökta laxen gjorde verkligen susen!

Till fyra personer + ett par lunchlådor.

Ingredienser:

  • 800 g fryst torskfilé (2 block, MCS-märkt)
  • 1 dl hackad gräslök (jag brukar köpa fryst färdighackad)
  •  200 g skivad kallrökt lax
  • 1 msk pressad citron
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl flytande crème fraiche, alt. grädde
  • 2 dl riven ost, gärna lagrad
  • 1 lite påse frysta gröna ärtor, ca 600 g

Gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 225°. Lägg den tinade torsken i en smord ugnssäker form och häll upp de frysta ärtorna runt om fisken. Salta och peppra.
  2. Strimla laxen och blanda med alla ingredienser. Häll blandningen över fisken.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med en god sallad. Ris eller potatis om så önskas.

// Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *