Min rostade frukostmüsli

En väldigt välsmakande müsli till en skön helgfrukost när familjen är samlad runt köksbordet, eller när man helst vill :).

Ingredienser till en långpanna:

  • 7 dl fiberhavregryn (alt. Glutenfria havregryn)
  • 2 dl kokosflingor
  • 3 dl solrosfrön
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl grovt hackad sötmandel
  • 2 dl grovt hackade hasselnötter
  • 1 dl hela linfrön
  • ½ tsk salt
  • ½ dl rapsolja
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 dl flytande blomsterhonung

För lite mer smak/variation om så önskas kan man
även tillsätta 3 tsk malen kanel och 2 tsk malen kardemumma.

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader

Blanda alla ingredienser i en bunke och häll upp i en långpanna.

Müsliblandning i bunke

Rosta i nedre delen av ungen tills den känns torr och har fått en fin färg.

Viktigt att röra om ofta och lämna inte ungen obevakad för det bränns vid väldigt snabbt i slutskedet.

Tar ca 20 min, ibland lite längre.

Färdigrostad müsli

Låt det svalna och häll upp i en tätslutande burk.

Vill man kan man tillsätta torkad frukt eller torkade bär i müslin. Jag har valt att inte göra det då jag har gärna färsk kiwi och lite frusna bär till min yoghurt och kvarg blandning (naturell såklart).

// Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *